HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Tendințe în designul de interior, mobilă și elemente de iluminat pentru 2017

Festivalul Salone Del Mobile din Milano s-a încheiat, dar nu fără a-și pune amprenta asupra celor mai spectaculoasetendințe în materie de mobilă, elemente de iluminat și design interior.

Designerii au desemnat trendurile anului 2017, iar mai jos aveți imagini surprinse în timpul desfășurării evenimentului cunoscut sub numele de Săptămâna Designului din Milano.

Iată ce tendințe remarcăm în materie de culori:

Culorile predominante ale anului 2017 în design interior sunt nuanțe de purpuriu, mov, lila, tonuri de albastru, dar și culori vibrante precum galben, orange, roz trandafiriu, roșu.

Acestea sunt puternic influențate de curentul simbolist, prezent în diverse forme de artă începând cu secolul XIX.
Tonurile de verde, de la nuanțe pale la cele foarte crude inspirate din natură și mai ales din lumea vegetală sunt integrate în diverse piese de culoarea pământului, amintind de necesitatea de a fi împreună a acestor elemente „rupte” din natură.
Adăugăm forme geometrice printre care cercul predominant în elementele de iluminat și pe cele nedefinite, nedeterminate care „se varsă” parcă și caută să evadeze într-o explozie de noutate.
Ideea de vintage se îmbină armonos cu piese de mobilier moderne „rupte” parcă dintr-un alt decor și aduce într-un spațiu nou cu un aer „proaspăt”.

Plantele sunt extrem de prezente în tendințele anului 2017, acestea fiind integrate în designul interior.

În privința elemenelor de iluminat observăm prezența lămpilor cu design inedit și care oferă o lumină difuză care dăruiește un plus de intimitate incăperilor.
 

sursa - magazinuldecase.ro 

  • /