HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Symbiocity - Dezvoltare durabila pentru orasele viitorului - Made In Sweden

SymbioCity este termenul marcă înregistrată pentru abordarea Suediei în dezvoltarea urbană durabilă. Înființată în 2008, obiectivul principal al programului este de a exporta cunoștințele și experiența Suediei cu orașe durabile.  A fost creată pentru a ajuta companiile suedeze de tehnologie de mediu cu marketingul internațional prin crearea unei mărci comune.

Gunnar Lund, ambasadorul Suediei în Franța, a declarat în 2010: "Punctul de plecare pentru SymbioCity este creșterea estimată a populației noastre de la șase miliarde la nouă miliarde în următoarele două decenii" 

Simbioza este integrarea a două sau mai multe organisme într-o uniune reciproc avantajoasă. Pentru noi, simbioza înseamnă găsirea de sinergii între sistemele urbane. O abordare care salvează resursele naturale și ne oferă mai mult pentru mai puțin.

Asigurarea unui mediu urban sănătos și viabil pentru populațiile urbane în creștere, reducând în același timp amprenta noastră ecologică este o provocare globală. Trebuie să dezvoltăm zonele urbane într-un mod care să economisească resursele, să stimuleze creșterea durabilă, să sporească capitalul uman și să atenueze sărăcia.

Această provocare necesită astăzi soluții inteligente, dacă nu trebuie să compromităm capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface nevoile mâine.

O abordare integrată și holistică - de la planificare la post-implementare - este cheia succesului nostru. Deblocarea sinergiilor dintre sistemele urbane deschide o multitudine de beneficii - ecologice, sociale și economice. Părțile interesate pot obține rezultate remarcabile în contextul lor cultural prin colaborarea peste granițe pentru a crea orașe mai bune.

Surse : symbiocity.com wikipedia/symbiocity 

  • /