HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Propunerea pentru Arad 2018 Capitala Verde Europeana prezentata in presa

Primim sprijin aproape în fiecare zi pentru proiectul Arad – Capitală Verde a Europei în 2018, a declarat, miercuri, primarul Gheorghe Falcă, acesta afirmând că Aradul este singurul oraş din Estul Europei care şi-a anunţat participarea la această competiţie.

Primarul Aradului a spus că, în prezent se lucrează la dosarul acestei candidaturi care va fi prezentat, public, anul viitor.

„Primim sprijin aproape în fiecare zi pentru proiectul Arad – Capitală Verde a Europei 2018. De asemenea, un grup de tineri din Arad ne-a transmis proiecte privind Capitală Verde a Europei. În primăvara anului 2016 o să facem o prezentare a candidaturii”, a anunţat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că sunt 14 oraşe care au fost Capitale Verzi, iar Aradul este singurul oraş din Estul continentului care s-a înscris în cursa pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană Verde în 2018.

„Suntem încrezători că suntem pe drumul bun. Avem proiecte în domeniul energiei regenerabile, avem proiecte de izolare termică a blocurilor, de întreţinere a spaţiilor verzi, de punerea în valoare a râului Mureş şi a canalului Mureşel. Toate aceste proiecte se pot realiza în Arad”, a declarat Gheorghe Falcă.

Acesta susține că a fost făcută o invitație de consulul onorific al Spaniei la Timişoara pentru ca, în 2016, o delegaţie a Aradului să viziteze oraşul Vitoria-Gasteiz din provincia spaniolă Álava, care a fost Capitală Europeană Verde în anul 2012. Invitaţia a fost acceptată de municipalitate, a informat primarul Aradului.

Comisia Europeană a anunțat, zilele trecute, lista celor 7 orașe a căror candidatură pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018 a fost acceptată, printre acestea aflându-se şi Aradul.

Competiția pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018 este o inițiativă a Comisie Europene adresată orașelor cu peste 100.000 de locuitori care doresc să se dedice unor obiective ambițioase pentru sporirea calității mediului și dezvoltarea durabilă.

Inițiativa a fost formulată pentru prima dată în anul 2006, în cadrul unei reuniuni internaționale desfășurate la Tallinn, în Estonia, când cincisprezece orașe europene au semnat un Memorandum pentru instituirea acestui premiu.

Inițiativa a fost preluată și lansată de Comisia Europeană în anul 2008. 

Sursa: Actualitati-Arad 

  • /