HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Next step - Urban Farming

Salatele din cutie de la Gotham Greens s-au scufundat pe rafturile magazinelor de lux din New York și Midwest din 2009, și cu nume precum "Windy City Crunch", "Queens Crisp" și "Iceberg Brooklyn Iceberg" clar ca noua companie vinde atat un produs cat si povestea din spatele acestuia . 

Cultivate în sere hidroponice pe acoperișurile clădirilor din New York și Chicago, legumele si zarzavaturile sunt expediate la magazinele și restaurantele din apropiere în câteva ore de la recoltare. Asta înseamnă un produs mai proaspăt, mai puțina degradare si emisii de transport mai mici decât o operațiune rurală similară - plus, pentru client, sentimentul cald de a participa la o rețea locală de hrană aduce plus valoare intregii comunitati. .

"În calitate de companie, dorim să conectăm locuitorii din mediul urban cu alimentele lor, cu produse cultivate la câțiva kilometri distanță de locul unde vă aflați", a declarat Viraj Puri, co-fondator și CEO al Gotham Greens.

Avantajele narative atragatoare ale lui Gotham Greens si veniturile anuale de opt cifre sugereaza un viitor sanatos pentru agricultura urbana. Însă, în timp ce înțelege intuitiv faptul că culturile în creștere cât mai aproape posibil de oamenii care le vor mânca sunt mai ecologice decât transportul lor pe continente, dovada că agricultura urbană este bună pentru mediul înconjurător a fost mai greu de stabilit.

Un studiu citat pe larg de către cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din 2008 a constatat că transportul de la producător la magazin reprezintă doar 4% din emisiile totale de gaze cu efect de seră ale alimentelor, ceea ce pune sub semnul întrebării preocuparea privind "kilometrii alimentari". să fie mai intensă din punct de vedere energetic decât agricultura rurală, în special fermele verticale de interior care se bazează pe iluminatul artificial și pe controlul climatizării.

O operațiune precum Gotham Greens poate recicla apa prin sistemul său hidroponic, dar fermele în aer liber, cum ar fi cele care se varsă pe loturile vacante din Detroit, necesită de obicei irigare, o problemă potențială când multe sisteme municipale de apă se luptă să țină pasul cu cererea si multe ferme urbane se luptă financiar; într-un studiu din 2016 al fermierilor urbani din SUA, numai unul din trei a declarat că a trăit din activitatea de fermier.

Deși orașele și statele au început să slăbească restricțiile asupra agriculturii urbane și chiar să le încurajeze cu stimulente financiare, a rămas o întrebare deschisă dacă creșterea alimentelor în orașe va face în final să devină mai verzi. Va fi cantitatea de alimente produse merita compromisurile? O analiză recentă a potențialului global al agriculturii urbane, publicată în revista "Viitorul pământului", a făcut un pas mare spre un răspuns - iar vestile sunt bune pentru agricultura urbană.

"Nu numai că agricultura urbană poate reprezenta mai multe procente din producția globală de alimente, dar se adaugă beneficii co-benefice dincolo de acestea și dincolo de impactul social", a spus Matei Georgescu, profesor de științe geografice și planificare urbană la Universitatea de Stat din Arizona. co-autor al studiului, împreună cu alți cercetători de la Arizona State, Google, Universitatea Tsinghua din China, Universitatea din California, Berkeley și Universitatea din Hawaii.

Utilizând software-ul Google Earth Engine, precum și populații, meteorologice și alte seturi de date, cercetătorii au stabilit că dacă ar fi implementat pe deplin în orașe din întreaga lume, agricultura urbană ar putea produce până la 180 de milioane de tone metrice de alimente pe an - din producția globală de leguminoase, rădăcini și tuberculi și culturi vegetale.

Cifrele sunt mari. Cercetătorii speră că încurajează alți oameni de știință, precum și planificatorii urbani și liderii locali, să înceapă să ia în serios agricultura urbană ca potențială forță de sustenabilitate.

Studiul analizează, de asemenea, "serviciile ecosistemice" asociate agriculturii urbane, incluzând reducerea efectului urban al insulei termice, evacuarea scurgerilor de apă dulce, fixarea azotului, controlul dăunătorilor și economisirea energiei. Luate împreună, aceste avantaje suplimentare fac ca agricultura urbană să fie în valoare de 160 miliarde de dolari anual pe glob. Conceptul de servicii ecosistemice a fost în jur de zeci de ani, dar este în creștere în popularitate ca modalitate de a explica, din punct de vedere economic, beneficiile pe care oamenii le câștigă din ecosistemele sănătoase. Georgescu și colaboratorii săi au decis să investigheze potențialele servicii ecosistemice care ar putea fi asigurate prin adoptarea pe scară largă a agriculturii urbane, lucru care nu a mai fost încercat înainte.

Echipa a început cu imagini prin satelit, folosind analize preexistente pentru a determina ce pixeli din imagini ar putea reprezenta vegetația și infrastructura urbană. Privind vegetația existentă în orașe (poate fi dificil de determinat, din imagini prin satelit, ceea ce este un parc și ceea ce este o fermă), precum și acoperișuri adecvate, terenuri libere și locații potențiale pentru ferme verticale, au fost create un sistem de analiză a beneficiile așa-numitelor "capitaluri naturale" - aici, adică sol și plante - la scară globală și la nivel național.

Dincolo de beneficiile pe care le bucurăm deja de a avea copaci și parcuri în orașele noastre, cercetătorii au estimat că o agricultură urbană pe deplin realizată ar putea oferi până la 15 miliarde de kilowați ore de economii anuale de energie la nivel mondial - echivalentă cu aproape jumătate din energia generată de panourile solare in Statele Unite ale Americii. Acesta ar putea de asemenea să sechestreze până la 170.000 de tone de azot și să prevină până la 57 de miliarde de metri cubi de scurgere a apelor pluviale, o sursă majoră de poluare în râuri și cursuri de apă.

"Nu am avut nici o idee despre ce am gasi pana cand am dezvoltat algoritmul si modelele si am facut calculul", a spus Georgescu. "Și acea lucrare nu fusese făcută niciodată înainte. Acesta este un studiu de referință, iar speranța noastră cu această lucrare este că alții acum știu ce date ar trebui să caute. "

Robert Costanza, profesor de politică publică la Universitatea Națională Australiană, a cofondat Societatea Internațională pentru Economie Ecologică și a cercetat urbanismul durabil și relația economică dintre om și mediul nostru. El a numit studiul (în care nu a jucat nici o parte) "un avans major".

"Aceasta este prima estimare globală a potențialului agriculturii urbane", a scris Costanza într-un e-mail. "Agricultura urbană nu va alimenta lumea niciodată, iar acest document confirmă acest lucru, dar punctul important este că capitalul natural din orașe poate fi mult îmbunătățit și acest lucru ar produce o serie de beneficii, nu doar alimente".

Costanza a spus că dorește ca abordarea mare a datelor cercetătorilor să devină standard în planificarea urbană, ca o modalitate de a determina cel mai bun echilibru între infrastructura urbană și spațiul verde - fie că este vorba despre ferme, păduri, parcuri sau zone umede. Aceasta este și speranța cercetătorilor și ei și-au lansat codul pentru a permite altor oameni de știință și planificatorilor urbani să își gestioneze propriile date, în special la nivel local.

"Cineva, poate, poate, în România, poate să-și conecteze valorile și care va produce estimări locale", a spus Georgescu. "Dacă au o viziune grandioasă de a dezvolta sau extinde un oraș cu o cantitate de X disponibilă în care agricultura urbană poate fi crescută, ei pot acum cuantifica aceste beneficii suplimentare".

Acest lucru ar putea fi foarte valoros, a declarat Sabina Shaikh, directorul Programului pentru Mediul Global de la Universitatea din Chicago, care studiază mediul urban și economia politicii de mediu.

"Serviciile ecosistemice sunt ceva foarte specific site-ului", a spus ea. "Dar această cercetare ar putea ajuta oamenii să facă comparații puțin mai bine, în special factorii de decizie care vor să gândească prin" Care este beneficiul unui parc vs. producția de alimente? "Sau o combinație de lucruri. Nu înseamnă neapărat, pentru că are avantajul suplimentar al producției de alimente, că o fermă va fi mai apreciată decât un parc. Dar oferă factorilor politici un alt instrument, un alt lucru de luat în considerare. "

Între timp, politica în SUA și pe plan internațional se schimbă deja pentru a adapta și a încuraja agricultura urbană. California, de exemplu, a adoptat Legea privind zonele de stimulare a agriculturii urbane în 2014, permițând proprietarilor de terenuri care utilizează terenurile urbane în agricultură să înregistreze scutiri fiscale valoroase. Ideea sa dovedit a fi controversată - mai ales în San Francisco, în care locuiesc locuitorii. Dincolo de creșterea chiriilor, criticii au susținut că agricultura urbană, dacă împiedică dezvoltarea locuințelor, ar putea reduce densitatea, contribuind la felul de extindere care obligă oamenii să-și conducă mai mult mașinile. Puneți fermele urbane într-un loc greșit, iar un efort de reducere a amprentei de carbon a alimentelor ar putea avea efectul opus.

Pe de altă parte, companiile precum Gotham Greens care intenționează să se extindă pot fi încă împiedicate de zonare - Puri și cofondatorii săi trebuie să colaboreze cu autoritatea de zonare din New York pentru a schimba reglementările care afectează serele înainte de a-și putea deschide prima fermă. Pe măsură ce compania dorește să adauge site-uri în alte orașe, o gamă largă de reguli de zonare, acces la utilități și reglementări vor influența deciziile sale.

"Cred că am putea beneficia de o politică mai coerentă", a spus Puri, "dar este și o industrie foarte nouă. Și atunci există atât de multe abordări ale agriculturii urbane. Cum se apropie un oraș de ceva atât de larg și divers în acest stadiu? "

În timp ce mai multe date despre potențialele servicii ecosistemice și compromisuri ar contribui cu siguranță la crearea unui peisaj de reglementare mai navigabil, Puri, ca și alții din industria sa, este de asemenea un evanghelist, dornic să pună un cuvânt pentru beneficiile mai puțin cuantificabile ale agriculturii urbane.

"Nu cred ca agricultura urbana va inlocui vreodata agricultura conventionala", a spus el. "Nu cred că un oraș va putea să-și producă întreaga cantitate de hrană în limitele orașului, dar cred că poate juca un rol în aducerea oamenilor mai aproape de mâncarea lor și de a face orașele noastre mai diverse și mai interesante și mai verzi .“

 

  • /