HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

NEOM

Arabia Saudită tocmai a anunțat planurile pentru un megaoras care va fi dezvoltat in viitorul apropiat  cu o suprafata 10.000 de mile pătrate și o arie de desfasurare care se va extinde pe suprafata a trei țări în apropierea Mării Roșii. NEOM va fi o zonă economică independentă deținută de Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită - iar națiunea face apel la inovatori, oameni de știință și visători să formeze o societate aspirativă pentru lansarea acestui concept.  Viitorul alimentelor, al energiei și al biotehnologiei, pentru a numi câteva, va fi explorat în această comunitate globală care va fi susținută cu o investitie  de peste 500 de miliarde de dolari.

NEOM va fi prima zonă economică independentă din lume - susținută de investiția Arabiei Saudite, daracest nou oras va  fi dezvoltat independent de cadrul guvernamental actual. Tarile si guvernele partenere  doresc să transforme NEOM într-un centru global pentru a urmări inovația în nouă sectoare de investiții: producție avansată, alimente, biotehnologie, mobilitate, mass-media, științe tehnologice și digitale, divertisment, energie și apă și viabilitate.

NEOM va fi localizat în Arabia Saudită, Iordania și Egipt, într-o regiune cu munți, plaje și recife de corali. Așa cum Arabia Saudită încearcă să se diversifice industria  de petrol cu industrii conexe cum ar fii energiile regenerabile  energia solară și eoliană toate care vor avea un aprot pozitiv la economia noului oras   NEOM.

Arabia Saudită a început deja să comunice cu potențiali parteneri și investitori, iar documentul de întrebări frecvente pentru NEOM a declarat că prima fază va fi terminată în 2025.

  • /