HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Masterplanul pentru Jakarta Jaya castiga Premiul Smart City la Festivalul Mondial de Arhitectură

Datorită  creșterii rapide de populatie si cresterii economice, Indonezia se confruntă cu probleme cum ar fi scădereasuprafetelor de teren  și creșterea nivelului mării. Pentru a combate aceste probleme , arhitecții de la SHAU-Architecture  au creat un masterplan pentru Fundația Jakarta Jaya, care s-a axat pe recuperarea terenurilor inundabile pe scară largă si integrarea spațiului verde.

Prin abordarea provocărilor iminente, propunerea arhitecților SHAU, Jakarta Jaya: Green Manhattan, a câștigat un premiu Smart Cities la Festivalul Mondial de Arhitectură 2017.

“Planul general este conceput ca un ansamblu de proiecte ecologice și sociale transpuse într-o structură cu mai multe grile. Va fi un orașpietonal. Fiecare parcelă va avea reglementări speciale verzi pentru clădiri și spații deschise, care acoperă, de exemplu, legăturile orizontale și verticale între clădiri. Vor exista  spatii speciale și proiecte peisagistie  pentru recreere, educație și locuințe, printre altele, în conformitate cu fondatorii și arhitecții SHAU, Heinzelmann și Suryawinata.”

Echipa de proiectare a folosit în principal grila Manhattan pentru a informa cadrul urban pe insula în formă de ovală, dar alte rețele ale orașului au fost puncte de inspiratie pentru designul general al noului oras . Această organizare a spațiului urban ar oferi Jakariei 1.9 milioane de locuitori spațiu de locuit nou, promenade publice, parcuri și piete publice (plaze).

Prin integrarea liniei de coastă proeminente a Indoneziei, planul general oferă rezidenților parcuri tropicale, plaje, lacuri și canale. Zonele sunt dedicate comunităților de coastă, astfel încât pescuitul să poată să prospere. Amplasările în barci sunt amplasate în apropierea complexului de locuințe al pesacrilor pentru a facilita activitatea  pescuitului. În plus, insula va atenua viiturile viitoare cu ajutorul unui zid uriaș.

Noul masterplan  intenționează să planifice dezvoltarea durabilă și responsabilă a orașului Jakarta prin obiective care includ: 50% din spațiile verzi și albastre deschise, emisiile zero de CO2, 50% din produsele alimentare produse și produse, 80% 150% din energia verde produsă, 150% din gunoi reciclat, 90% zona fără autovehicule cu transport public și privat automatizat, 1 mașină solară publică albă pentru fiecare 10 locuitori, 20% oameni care folosesc bărci pentru navetă, 200 m distanța maximă între stațiile de transport public, 20% din clădirile comerciale dedicate locuințelor și piețelor cu venit mediu și scăzut, și raportul de 1: 1 persoane pentru biciclete.

Începând cu 2012, Jesse Kuijper, CEO al Inițiativei Borneo, împreună cu Florian Heinzelmann și Daliana Suryawinata de la SHAU, planificaseră Jakarta Jaya: Green Manhattan ca o inițiativă independentă. În 2013, proiectul a fost acordat guvernului indonezian în oferta de licitație a premierului olandez Rutte. Planul este proiectat pentru a fi de 58 km2 într-un interval de timp de 30 de ani.

preluare Archdaily.com

  • /