HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Infrastructura verde - Green infrastructure

Orasele ar trebui să se gândească la copaci ca infrastructură de sănătate publică

Știați că străzile cu arbori se dovedesc a fi benefice sănătății fizice și mintale ale utilizatorilor ?

De ce să nu le includem  în finanțarea pentru sănătate si politici urbane care sa fie orientate spre plantarea si creearea de noi spatii verzi  . Noile  cercetari  a institutului  Conservancy Nature ne  arata un numarul vast de motive pentru care acest lucru ar trebui facut de catre actorii sociali si administratiile locale . 

Cartea Albă este un fel de ghid, un document oficial, care detaliază o anumită problemă, indicând cauze, concepte și soluții pentru a le aborda. Documentul a fost conceput în Statele Unite, unde mai puțin de o treime din bugetele municipale sunt cheltuite pentru plantarea și întreținerea copacilor si ca urmare, orașele americane pierd patru milioane de copaci pe an.

"Imaginati-va daca a existat o actiune simpla pe care liderii orasului ar putea sa o ia pentru a reduce obezitatea si depresia, pentru a imbunatati productivitatea, a creste rezultatele educatiei si a reduce astmul si bolile de inima printre locuitorii sai", spune organizatia, aceste solutii ne sunt disponibile fara un efort prea mare . 

Pentru crearea unei retele si a unei “infrastruturi verzi” in orase este nevoie de unele investitii care se pot cuantifica la nivel de locuitor . După cum știm, doar unii sunt convinși când numerele intră în joc problema bugetelor locale fiind una de actualitate . 

In Statele unite  se estimează că,  cheltuirea a opt dolari pe persoană o dată pe an, în medie, într-un oraș american, ar putea umple deficitul de finanțare și ar putea împiedica pierderea copacilor urbani prin implementarea unor strategii de ingijire si revitalizare a zonelor verzi . 

Factori determinanti 

Investiții inegale

Investiția în plantarea de copaci noi - sau chiar în îngrijirea celor existenți - este subfinanțată permanent. În ciuda dovezilor, raportul arată că orașele cheltuiesc mai puțin pe copaci decât în ​​deceniile anterioare.

Frecvent, prezența sau absența naturii urbane este legată de nivelul venitului unui cartier, ceea ce duce la inegalități enorme în domeniul sănătății. În unele orașe americane, speranțele de viață din diferite cartiere, situate la câțiva kilometri distanță, pot diferi până la un deceniu. Nu toate aceste probleme de sănătate sunt legate de acoperirea copacilor, însă cercetătorii sunt din ce în ce mai încrezători că cartierele cu copaci mai puțini au rezultate mai slabe pentru sănătatea generala a locuitorilor .

Cum să plantați mai multi copaci în orașe

Documentul evidențiază o serie de metode care pot fi aplicate de puterea publică și privată:

Implementarea politicilor de încurajare a plantării private a copacilor.

Mai multe schimburi municipale care facilitează colaborarea diferitelor departamente, cum ar fi agențiile de sănătate publică și agențiile de mediu.

Conectarea si  finanțarea copacilor, a parcurilor si a infrastruturii verzi  la obiectivele și obiectivele de sănătate.

Investiți timp și efort în educarea populației cu privire la beneficiile tangibile ale sănătății publice și impactul economic al copacilor.

Preluare ArhDaily 

  • /