HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Eden Project

Grimshaw Architects a lansat prima vizualizare a Proiectului Eden din Qingdao o privincie din China proiect care va deveni unul dintre cele șase avanposturi similare cu atracția turistică ecologică din Cornish, pe care lucrează arhitectii la ora actuala . 

 

Proiectul Qingdao Eden, planificat pentru orașul de pe coasta de est a Chinei, este în prezent proiectat de firma britanica de arhitectura  ca parte a planurilor de extindere a parcului ecologic la nivel global .

 

Tematica si tema de proiectare a parcului se coaguleaza  în jurul conceptului de apă, parcul de 150 milioane de euro va cuprinde cea mai mare cascadă din lume. La o înălțime mai mare de 50 de metri, cascada va avea aproximativ aceeași înălțime ca Niagara Falls, casacada aflata la granita dintr-e  SUA și Canada.

Parcul va fi construit pe o suprafață de teren regenerat, utilizat inițial pentru producția de sare, la confluența a două râuri din orașul de coastă, unde sa deschis recent un terminal destinat vaselor de croazieră. 

Jolyon Brewis, partener la Grimshaw Architects, a declarat pentru siteul de design si arhitectura Dezeen, urmatoarele "Proiectul Qingdao Eden continuă abordarea noastră de a crea structuri frumoase inspirate de eficiența naturii, unicat ca si raspuns la cerintele utilizatorilor  cerințele specifice locației și temei”.

Proiectul Eden Grimshaw Eden din Qingdao va avea cea mai înaltă cascadă din lume

Imaginea a fost dezvăluită ca un acord de dezvoltare încheiat între Eden Project International și China Jinmao Holdings, care stabilește termenii de proiectare, construcție și funcționare pentru proiect.

David Harland, director executiv al Eden Project International, a descris acordul ca fiind "cel mai mare pas pe care l-am luat încă pentru a deschide un proiect Eden în China".

Inițial anunțat în 2015, detalii despre Eden Qingdao sunt acum dezvăluite, construcția fiind programată să înceapă mai târziu în 2018 și o dată de deschidere stabilită pentru 2020.

Grimshaw Architects a proiectat proiectul original Eden într-o fostă carieră de lut din Cornwall, care a fost deschisă în 2001.

Practica lucrează în prezent la patru proiecte Eden în China. Împreună cu parcul din Qingdao, este prevăzut un avanpost pentru orașul istoric Yan'an din nordul Chinei.

Alte două proiecte sunt planificate pentru Jizhou, în apropiere de orașul de coastă Tianjin și Sheng Lu Vineyard din Beijing.

Dincolo de China, Eden Project International și Grimshaw Architects se străduiesc să creeze avanposturi în Australia și Noua Zeelandă.

Alte planuri vor fi anunțate în cursul acestui an pentru parcurile din Orientul Mijlociu, în timp ce Eden Project International are de asemenea planuri de a crea noi parcuri în SUA și Irlanda de Nord.

  • /