HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

District WEST 2 -Reno Nevada - development ecofriendly in valorare 1.2miliarde de dolari .

Arhitecti și dezvoltatorii Don J Clark &Assiciates  și arhitecții peisagisti de la Biroul lui Cheryl Barton (OCB) lucrează în prezent la fazele inițiale ale primului eco-district Biome din desertul Nevada .Districtul 2 de Vest va fi un nou cartier de 1.2 miliarde de dolari construit în scopuri eco in  centrul  downtownului orasului Reno, Nevada.

 

Proiectul propune preluarea unei serii de loturi insuficient folosite pentru a incepe in regim jumpstart  un cartier ecologic si sustenabil  , care  va conține 1.900 de unități de locurie, 450.000 de metri pătrați de spatii pentru birouri și 250.000 de metri pătrați de spațiu comercial. Cartierul cu aproape 30 de clădiri va oferi locuințele necesare și pe piața forței de muncă, cu 20% din unitățile de închiriere disponibile ca locuințe la prețuri accesibile pentru cei care se califică.

Construcția unui nou cartier delimitat de-a lungul muchiei sale sudice de râul Truckee, un afluent al lacului Pyramid și al lacului Tahoe - reprezintă o ocazie specială de a conecta Reno la natură mai eficient  decat o abordare fragmentata . OCB dorește să integreze viața stradală a districtului cu habitatul natural înconjurător în moduri biome specifice. "Suntem foarte interesați de autenticitatea peisajului și de aducerea ecologiei proportie mai mare in oraș", a spus Cheryl Barton. Barton își propune să planteze peste 300 de copaci de-a lungul sitului de 17 hectare; Firma își propune să stabilească și să extindă un sentiment de confort pietonal pe stradă prin reducerea efectului de insulă termică. OCB este, de asemenea, încorporarea expansiuni de grădini verticale și orizontale pe tot planul, inclusiv pe acoperișuri. Barton a mai explicat: "Noi luăm o abordare artistică a designului paseo - vor exista canale largi, superficiale [încorporate în paseos] care pot fi utilizate pentru șederea în curte în mod regulat și, în timpul sezonului ploios, pot colecta apă".

Districtul va fi pe deplin integrat în ceea ce privește sechestrarea apelor pluviale și tratarea apelor uzate și va utiliza, de asemenea, o varietate de instrumente digitale pentru monitorizarea și controlul acestor sisteme adaptive. Pentru Barton, relația dintre aceste componente tehnice și eforturile ei de a face stâncile din Reno mai suportabile sunt două părți

A aceleiași monede. "Peisajele sunt un sistem ca oricare alta: este vorba despre intelegerea climei, a apei, a solului si a conectivitatii acestui sistem, si aducerea acestei intelegeri in domeniul public".

O singură speranță este că Districtul Vest al doilea poate alimenta industria tehnologică în plină expansiune a Reno. Reno este la prețuri accesibile și un zbor de 45 de minute de la Silicon Valley - deci absorbția creșterii economice și populației regionale. Tesla operează Gigafactory în Sparks, Nevada, chiar lângă Reno, iar Apple operează și servere de cloud computing în zonă.

Afluxul de capitaluri legate de tehnologie este un avantaj pentru Reno, iar investițiile continue vor conduce probabil la creșterea continuă a West 2. "Ne concentrăm pe o mulțime de categorii", a spus Don Clark, "de a fi un district ecologic care urmărește acreditarea LEED să se concentreze asupra comunităților de plimbare și a străzilor complete și, în cele din urmă, face o nouă secțiune integrată, nouă generație, a unei oraș."

  • /