HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Bill Gates - Smart City

Crearea unei utopii futuriste a fost în centrul imaginației arhitecturale de zeci de ani. Din cadrul conferințelor urbane CIAM și a ideilor echipei 10 privind reconstrucția postbelică de la mijlocul secolului al XX-lea la construcțiile contemporane și orașele de tip campus dominate de companii de tehnologie ca Google, dorința de a crea o metropolă modernă nu a fost niciodată departe de mintea ganditorilor contemporani . Acum, unul dintre cei mai iconici guru ai tehnologiei își planifică propriul oraș inteligent in statul  Arizona in Statele Unite ale Americii . Fondatorul Microsoft, Bill Gates, speră să-și realizeze viziunea pentru o utopie tehnologică pe o suprafață de 25.000 de acri in desertul pustiu al Arizonei . Situat la vest de Phoenix, orașul va fi numit "Belmont" după echipa de dezvoltare imobiliară din spatele proiectului, Belmont Partners.

Proiectul, pe care Mt. Lemmon Holdings (o firmă de investiții asociată cu Gates) a investit deja 80 de milioane de dolari, va profita de o nouă autostradă din zonă, Interstate 11. Autostrada este proiectată să circule prin proprietatea achiziționată, care leagă capitala Arizonei de Las Vegas și transformând automat Belmont într-un cămin pentru construcție. Situată în apropierea dezvoltării suburbane a orașului Buckeye, acest teren de subdiviziuni și terenuri agricole a cunoscut o creștere de zece ori a populației din anii 1990, când au fost dezvăluite primele planuri de extindere a așezărilor locale.

Au fost difuzate zvonuri despre implicarea lui Gates în proiect, mulți oameni atrăgând miliardarul direct la dezvoltarea lui Belmont. Alții au speculat că este vorba numai de o companie subsidiară a sa - care se ocupă de proiecte mai puțin profunde, cum ar fi producția de echipamente agricole și prelucrarea deșeurilor menajere - ca o modalitate de creștere și diversificare a propriului portofoliu și că are prea puțin de-a face cu Gates însuși, în ciuda unor surse multiple care l-au legat personal de proiect.

Deși au fost făcute multe in directia dezvoltarii, inclusiv o declarație făcută de Belmont Partners, care spune că: "Comparabil în mile pătrate și populația proiectată în Tempe, Arizona, Belmont va transforma o ardezie brută într-un oraș construit în în jurul uni nou model de infrastrutura flexibila . Belmont va crea o comunitate de gândire în perspectivă, cu o coloană de comunicare și infrastructură, care cuprinde tehnologii de vârf, concepute în jurul rețelelor digitale de mare viteză, centre de date, noi tehnologii de fabricație și modele de distribuție, autovehicule autonome și hub-uri logistice autonome " o mulțime de dovezi care sugerează că orașul va oferi ceva revoluționar în calea unei utopii inteligente futuriste. Cuvinte cheie ale tehnologiei, cum ar fi "comunitatea urbană", "mașinile fără șofer", "internetul de mare viteză" și "infrastructura conectată" au înconjurat proiectul, dar multe dintre aceste elemente sunt doar fațete ale vieții contemporane în secolul 21.

Detaliile dezvoltării nu au fost încă dezvăluite, dar până acum sa raportat că spațiile de birouri și de vânzare cu amănuntul vor fi create pe aproximativ 3800 de hectare de teren. Alte 500 de acri vor fi dedicate facilităților educaționale, cum ar fi școlile publice, care vor avea ca scop servirea populației estimate de 182 000 de persoane care trăiesc în Belmons, cu o populație de 80 000 de locuințe. O cronologie oficială pentru proiect nu a fost încă anunțată, dar in curand vor fi anuntati primii pasi spre acest nou concept .

preluare dornob.com

 

  • /