HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Amenajare Picasso Cafe&Lounge

Conceptul amenajarii a pornit de la idea de recosmetizare a spatiului existent . O amenajare de calitate care sa imbine atat partea estetica cu cea conceptuala si economica intotdeauna se regaseste la punctul de intalnire ale acestora . 

Amenajarea interioara a noului Cafe&lounge Picasso a pornit de la idea de a crea un ambient nou , cald si luminos care sa exprime idea de lounge intr-un stil eclectic cu elemente de acent care sa marcheze anumite zone . 

Timpul scurt in  care s-a desfasurta intreg santierul a dus la o solutie de amenajare bazata pe o recosmetizare si readaptare a unui spatiu cu o functiune asemanatoare deja existent si refolosirea unor elemente deja existente dar reinterpretate  acestora prin prisma  neoilor clientului . 

Amenajarea a fost gandita ca si o pictura pe straturi (layere ) de culori , texturi si obiecte .
Intreg spatiul a fost revopsit in doua tonuri apropiate de gri care sa ofere culorarea de bakround pentru intreaga amenajare . Peretii si tavanul au fost transformate intr-o zona cromatica neutra prin folosirea tonurilor de gri iar pardoseala a fost schimbata si transformata intro zona deschisa pentru a pune in evidenta obiectele de mobilier . 

Zona de bar a fot placata cu material de culoare gri iar partea de depozitare a fost executata tot din materiale de din aceeasi paleta coloristica . 

Peste intreg backroudul astfel format am intervenit cu cateva corpuri de mobilier cu texturi calde si culori  albastru petrol , crem si tapiserie negra pentru scaune . 

Canapelele si zona din spate a cafenelei au fost tapisate cu o tapiserie albastru petrol cu o textura tip catifea care sa marcheze vizual si tactil zona . 

Pe tavan au fost amplasate corpuri de iluminat tip spider cu becuri mari decorative care sa poata sa functioneze ca si lumina ambientala si lumina directa pe timp de seara sau chiar si in timpul zilei . 

Ca si decoratiuni s-au folosit tablouri ale marelui artist PIcasso amplasate pe pereti si luminate cu spoturi amplasate direct peste acestea pentru a le accentua  ca si amplasare si importanta in spatiu . 

In zona de pult a barrului a fost amplasata to caseta luminoasta care a fost printatat digital cu un motiv din faimoasa pictura a lui Pablo Picasso “Nature morte sous la Lampe”, pictura care se leaga din punct de vedere vizual cu ideea amenajararii interioare . 

Picturile amplasate in spatiu devin punte focale din punct de vedere vizual iar paleta de griuri , negru si albastru petrol folosita pe pereti, la mobilier si in anumite zone tapisate devine un backround pentru culorile puternice care se regasesc in tablourile amplasate in spatiu si in zona de pult a barului . 

Ca si procent coloristic avem 85 % culori neutre si 15 % culori calde care accetueaza diferite zone din cadrul amenajari . 

Recosmetizarea spatiului a fost un proces intens in care santierul si desfasurarea acestuia au trebui supravegheate si coordonate minutios deoarece echipele de electricieni , construtori si executanti de mobilier au lucrat in tandem pe intreg parcursul santierului . 

The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.” The chief enemy of creativity is 'good' sense.” Pablo PIcasso 

 

  • /