HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Smart Forest City

Smart Forest City - Cancun este primul Oras Padure  al noului mileniu și poate găzdui până la 130.000 de locuitori. 

In locul spatiilor comericiale centrale si a mallurilor, orașul construit pe conspecte deschide si internationale va avea o suprafata construita de 557 ha, cu 400 de hectare rezervate spațiilor verzi. 

Intreg orasul va gazdui 400 de specii diferite de plante si vegetatie alese de botanista și arhitectul peisajului Laura Gatti. 

Zonele verzi vor adaposti peste 7.500.000 de plante , dintre care 260.000 vor fi copaci. Cu un raport de 2,3 arbori per locuitor, Smart Forest City „va absorbi 116.000 tone de dioxid de carbon cu 5.800 tone de CO2 stocate pe an”. Parcurile publice, grădinile private, acoperișurile verzi și fațadele verzi ajută la crearea unui echilibru intre emisiile produse de amprenta construita si puterea de absoptie a zonelor verzi . 

Cu o economie circulară în centrul concepției sale, orașul este înconjurat de panouri solare și câmpuri agricole, ceea ce îl face complet independent din punct de vedere al resurselor  și din punct de vedere energetic. Apa este adunată la intrarea în oraș, lângă turnul de desalinizare și este distribuită „de un sistem de canale navigabile în întreaga așezare până la câmpurile agricole care înconjoară zona urbană”. În interiorul orașului, oamenii circulă prin mobilitate electrică și semi-automată internă, lăsându-și mașinile la marginile orașului. Trei rețele de infrastructură energetică, mobilitate și servicii ecologice oferă fiecărui locuitor toate serviciile de care are nevoie.

Pe de altă parte, Smart Forest City - Cancun oferă o distribuție flexibilă a structurilor construite în cele cinci mari sectoare definite de planul director. In centrul orasului se poate gasi „un centru de cercetare avansată care ar putea găzdui toate departamentele universitare la nivel mondial, organizațiile internaționale și companiile care se ocupă de probleme foarte importante de sustenabilitate și viitorul planetei”. Aceste departamente au fost concepute pentru a intampina cercetatori studenti si oameni de stiita din intrega lume .

 

Preluare - ArchDaily 

Imagini -Stefano Boerii Architects / The_Big_Picture 

  • /