HMS - Proiectare Arhitectura Design

Social

Locuire Modulara -Off grid

 Locuinte modulare de tip pop-up gandite si concepute de firma Britanica Pod Spectacole  pot fi amplasate aproape oriunde , acestea fiind concepute pentru a fi independente din punct de vedere energetic - off-grid . 

Constructiile din elemente prefabicate concepute de  Pod Spectacole pot functiona si pot fi adaptate ca extinderi de proiecte existente cum ar fi birouri exterioare , studiouri in gradina  sau pur si simplu locuite car pot fi amplasasate oriunde  va puteti imagina in regim POP-UP . Panourile durabile sunt complet personalizabile, permițând clienților să creeze un spațiu ecologic pentru o cameră suplimentară pentru un somn liniștit în curte sau chiar o casă completă de servicii. Cu opțiuni precum sticla de economisire a energiei, încălzire cu energie redusă și energii regenerabile cum ar fi acoperișurile solare, fiecare POD are potențialul de a fi o oază personală și durabilă.

Fiind construtii care se pot muta si care nu necesita o fundatie cu o amprentă redusă atat ca si suprafata cat si ca si amplrenta de carbon,  structurile modulare ale Pod Space au fost concepute pentru a respecta politica de planificare, adică în majoritatea cazurilor nu necesită o autorizatie  de construcție atunci când se instalează. Cum   multe construcții care au loc în afara amplasamentului aflat in intravilan , modulele sunt instalate rapid și ușor și pot fi mutate cu ușurință in zonele unde terenul este extravilan fara retele edilitare la care sa poata fi conectate . 

Fiecare pod este dotat cu ferestre și uși scandinave din podea până în tavan, care sunt bine izolate și au rolul de a conecta interiorul cu  peisajul exterior. Ferestrele sunt gandite pentru a aduce si a incalzi spatiul cu lumina naturala ,ferestrele largi pot aduce lumina suplimentara in incaperi in cazul in care POD-ul nu este legat la reteaua electrica  . Atât interiorul, cât și exteriorul sunt placate cu lemn provenit din surse durabile, precum și corpuri de iluminat și detalii gandite pentru a fi sustenabile . Pod Space și-a dezvoltat, de asemenea, propriile protectii importriva  soarelui , sub forma unor geamuri cu brisesoleiluri superbe de tip Cedar care protejează de orice intemperii .

Caracteristicile de tip "green " suplimentare pot continua la nesfârșit, Pod Space-ul  oferă chiar și un sistem de acoperiș inverzit  cu  ierburi de sedum pentru a izola termic si pentru a acționa ca o patura care impermeabilizeaza zona terasei sa a acoperisului . Acest mod de a trata acoperisul aduce un plus estetic cladirii aceasta capatand in timp  un aspect luxuriant .

Pod Space poate deveni  un spațiu de evadare personal, versatil, care să se potrivească tuturor nevoilor.

Sursa articol Inhabitat.com

  • /